Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dåliga influenser - och goda


För- och efterkylning

För första gången på många år
lyckades ett virus ta sig igenom immunförsvaret.
Tre dagar efter konceptionsögonblicket
föddes Höstens Stora Förkylning.

Sårig strupe, snorig näsa, torrhostans ekosystem,
huvudvärkens gastkramningar, de trötta ledernas armé.

Dagarna går med allt grönare snor
och allt mer bröstdjupt hostande.

Trycket över bröstet. Dålig sömn.

Då flyr jag till Patti Smiths lilla bok
om sin kreativa process. Hängiven.

Jag känner mig genast mindre övergiven.

 

 

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-06 19:20



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Höstförkylning (en avstressande kontemplation) eller hur?
2018-11-07

  lodjuret/seglare VIP
Erfarenheter bidrar åtminstone till upplevelsers eftersmak...
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP