Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ögon utan ansikte

Hittade dessa anteckningar i ett gammalt dokument när jag arbetade på min roman En sked med ansikte.

Förord

Vintern 2015 sjönk jag ännu djupare in i Fabian Agorias labyrintiska medvetande. Kom ganska djupt faktiskt, det skall medges. Jag såg hans själ, hans karma. Det såg ut som ett litet sädeskorn, en liten tindrande kärna, stor som en atom men ändå gränslös och tillsynes oändlig. Alltså tillräckligt djupt för att komma åt hans berättelse, den om Ludvig Allèn, Ögon utan ansikte. Det är denna märkliga berättelse som jag nu kommer att presentera för er. Jag har tagit mig friheten att göra vissa marginella förändringar i textens struktur. Det visade sig vara oundvikligt. Men själva essensen, ja sagans själ om så vill, den finns kvar. Orubblig. Den är fortfarande i sin helhet bevarad och allt igenom autentisk och i allra högsta grad oskiljbar från sin skapares abstrakta tankevärld.

Joakim Nordbrandt Norrtälje 2016








Imago

1


Jag brukar drömma att mitt ansikte faller isär och att jag i ett spefullt mörker sträcker mig efter det. Men det gäckar mig, jag når aldrig fram till det.


2


Det har nu gått två veckor sedan transplantationen. Operationen lyckades. Jag är vacker igen. Jag har fått ett nytt ansikte.


3


Det är nästan lite kusligt att titta i spegeln. Det är jag men ändå inte. Jag har en annan människas ansikte. Det är bara genom mina ögon som jag känner igen mig själv. Det har en stor inverkan på min jagkänsla, min personlighet. På ett egendomligt sätt känner jag mig fulländad. Jag har uppnått imago.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 523 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-06 21:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns något magiskt i din poetiska värld, en mycket originell och djupt fascinerande djupdykning i det mänskliga psyket.
2018-11-08

    ej medlem längre
Damn good stuff, Sir!
2018-11-07

  Larz Gustafsson VIP
Billy Idol
2018-11-06

  henke_r
Wow! Vilken början. Detta kan bli något stort.
2018-11-06

  Viksten
Utmärkt text
2018-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt