Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är rädd arg och ledsen

Rädd för att min chef snart kommer fram till mig och säger:
Du får inte längre jobba kvar i den här gruppen.
Du får gå över gatan till en annan grupp.
Presentera dig för dem och säga:
Jag har gjort fel.
Jag har låtit ett placerat barn vara med sin biologiska mamma
inte en utan tre timmar och dessutom utan övervakning
Jag har gått utanför ramarna för myndighetsutövningen
Jag har gjort så att socialsekreterarna inte längre kan lita på mig

Arg för att du som chef inte ser och förstår
att jag känner barnet och mamman
att jag ser att de älskar och längtar efter varandra
att det inte var någon fara för barnet skulle bli slagen
att jag ville ge dem en chans att vara tillsammans en liten stund till
Arg för att jag känner att du ser mig som ett problem
Ett problem som går att ta bort eller flytta någon annanstans
Arg för att några i gruppen säger samma saker som du

Ledsen för att det blev så här. Jag vill säga förlåt
men vet inte vem jag skall rikta min ursäkt till
Barnet blev glad för att få träffa sin mamma
Mamman blev glad för att få träffa sin dotter
Familjehemsmamman blev glad för att hon blev avlastad
Socialsekreteraren blev förvånad och frustrerad
Min arbetsgrupp blev orolig
Socialsekreterarens chef blev förbannad och ringde min chef
Min chef blev arg och ledsen för att hon fick kritik av en kollega

Nu är jag officiellt varnad
Är det klart nu?
Kan jag jobba som vanligt?
Vilka diskussioner pågår bakom min rygg?
Tycker mina kollegor om mig
eller hatar de mig i smyg
och hoppas att chefen
snart kommer fram till mig och säger:
Du får inte längre jobba kvar här
Du får gå över gatan till en annan grupp
Presentera dig för dem och säga att du gjort fel




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-07 04:15



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text att fundera på, att följa sitt hjärta, med eventuella konsekvenser eller agera efter föreskrivna lagar och ha ryggen fri!
2018-11-08

  Stefan Albrektsson
Snyggt hur du låter spänningen/osäkerheten bestå genom hela texten och därmed låter mig/läsaren sitta kvar med problemet i knäet...
2018-11-07

    ej medlem längre
Texten och situationen berör starkt! Att vara känslig för barns och människors emotionella behov är tydligen inte accepterat i dag. Så har man också de problem man har i samhället.
2018-11-07

    ej medlem längre
Det finns inga rätt och fel i en svår situation. Och detta borde dom som är utbildade i frågan förstå. Annars är dom inte lämpliga för yrket inom socialtjänst. Tjänstefel.
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP