Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vätten

 

De barska väktarna från förr
vaktar ej längre hus och dörr

vätte styrde och ställde farm
på farors färder utlöste larm

nattetid vakade gårdens djur
ett slitstarkt väsen vår kultur

metodiskt idogt kultiverande
höll fauna samt flora levande

dock kunde få kossor att sina
hämden på bonn' kunde pina

slarvades i hans del av kakan
kom samarbeten i rannsakan

hälldes vatten på sådan vittra
missväxt kom samt oår bittra

dessa egensinniga tomtar grå
verkar i dunklet från tegen gå

eller finns de ännu i närheten
fortgår dess nyckfulla arbeten

vår moderna stressade livsstil
nog i det mytiska slått in en kil

jag väljer tro på denna skröna
blir verklig i sägnen den sköna 






Prosa (Fabel/Saga) av Bodingen VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-07 06:06



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Borde lösas in!

kanske vätten blivit skvätten
och ryggar för folk
gömd i sin holk
2018-11-08

  Öknens Ros VIP
Dikten flyter som ett rinnande vatten, rimmen trampar på i samma takt, mycket bra!
2018-11-07

  Viksten
Härligt driv i texten
2018-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP