Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Bulimia Nervosa

Du äter vatten
med kniv och gaffel
När slagen mot dina revben
blivit förmånga och
Dina armbågar stuckit hål
på huden


Räknar vågens tomma siffror
och subtraherar med tusen
Ända tills du
kan andas normalt med
Dina tomma lungor

En felaktig spegelbild
får din profil att tunnas ut
Bakom en suddig kameralins
horisonten är så långt borta
Och

du är inte förlorad
men utlånad till

Herr Bulimia Nervosa
och han log
När du spolade ner
känslorna i toaletten


Skrockade åt hur du
räknade bort
Centimeter efter
centimeter kring
Dina krympande revben

Får du plats att leva
innanför alla strama benpipor?
Känner du hur hjärtas slag
slår för livet och inte
För ett långsamt självmord?


Herr B. Nervosa roar sig
med en livedokumentär och ler
När dina fingrar river
djupa fåror och
Dina halspulsådror slits
till slamsor
Och lämnas på ett
nyskurat kakelgolv

Du är en rivningskåk nu
och han har bosatt sig
Mellan dina höfter
pressar för allt han är värd

Tömmer bröstkorgar
och trasar sönder
din självkänsla i
Dokumentförstöraren





Fri vers av unhappyvoices
Läst 1118 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2006-06-15 21:21



Bookmark and Share


    inmeddiginålsögatkamel
Bra!
ryser..
2008-07-25

  andreawolf
helt underbart bra!
vemodigt.
2008-06-30

  Juliaah
alltså, jag blir helt förlamad av denna text. sjukt bra skrivet, verkligen!
tack!
2007-11-05

    bottle of pop
jag bokmärker. skitbra! verkligen.
2007-05-25

  Bump
ASBRA. jag förstår inte den låga låga kritikmängden över huvud taget... folk blir väl helt enkelt så urblåsta på luft så de inte får fram ord.. sjukt bra allting. hur du formulerar.. men du gör ont.
2006-06-20

    ej medlem längre
jag förstår vad den här rbetyder för dig..

och jag har ingen ork eller kapacitet att citera allting bra..
för hela är underbar och vemodig...
2006-06-16

  Eline.P
Återigen ett bevis på att de bästa dikterna skrivs okonstlat med alldeles vanliga vardagliga glosor. Mycket starkt - mycket bra.
2006-06-15

  Clara-Fina
Mycket bra dikt!!! Stark och skriven på ett rakt och ärligt sätt. Väl fångad känsla du ger läsaren! BRA! / Clara-Fina
2006-06-15
  > Nästa text
< Föregående

unhappyvoices
unhappyvoices

Mina favoriter
Du pumpar bra, sa jag.