Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


.... rotlös. Utspottad ...


°•?•° Tidlös °•?•°

°•?•°  Tidlös  °•?•°

 

Rotlös varat.

Älskad och rik.

Spåret blir den
sista anhalten,
när tåget kommer
tjutandes ..

 

°•?•°

 

Hon reser sig långsamt upp,
kisande..

Oset kittlar sinnet tillbaka,
till landet upp-och-ner.

Där oförskämdhet var
en norm och
gränslös välvillighet
ett välkommen
.. du är accepterad nu.

 

°•?•°

 

Ett kök.

På marken.


En plåtskål över tre stenar
med några grenar under.


~ vid sidan om ett skjul.


Ett hem.


°•?•°

 

Den kraftige, togs av daga
… ansedd som vämjelig
kvinnoförnedrare,
då han lämnade ett rum,
bebodd av trasig kvinna.

Hon var fortfarande hans
lagvigda, som han såg till


.. utan annat intresse än att

ge av det lilla han hade kvar.


Omtanke och några sedlar…

 

… hon åter sjönk
in i Glömskan,
ovetandes om att
stadens änglar tagit
hand om hennes sista
hopp….

 

°•?•°

 

Vaknar till.

Solens strålar bländar.
Livet pulserar i venerna.

Upp!

Gå!

Spring!

.... till riket där du finner ro!

 

Hemlös!

Rotlös!

Tandlös!

Troslös!

 

Glädjen spritter
i lederna och mun!


Jublet strålar i
det märkta ansiktet.

…. Genom ögonen
ser vi in i glädjens källa!

 

°•?•°

 

Händer?
Vad sker?

 

Vart leder längtans stigar?

Multnande jord välkomnar!


Ropandes, kom!
Vill ha dig!

 

Lövens sprakande
längtan begraver dig
i rikedom!

 

Havets vågor dånar ~
här finns liv, du älskade!

 

°•?•°

 

Rakryggad


Vandrar skuggan
sin väg.

När jaget
reser sig ur askan.


°•?•° på återseende

et, au revoire °•?•°




Fri vers av queenia
Läst 438 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-11-07 22:50



Bookmark and Share


  Engel
Asyl.
2019-05-04

  SatansSon
bra dktsvit.
2018-12-16

  Lars Hedlin
Mycket bra och ful av beröring och inlevelse!
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

queenia
queenia