Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om mobbing


Till alla som ni svek

Du lilla flickebarn helt utan skuld

Säg mig varför blev det så

Att det var du som med hundhuvudet fick stå

 

Du unga pojke full av drömmar

Säg nu flög de sin kos 

Ty rappen gjorde av dem mos

 

Ett liv i skuggan får ni leva varje dag

Säg vem bestämmer vad som är rätt och fel 

Det funderar ni nog på en hel del

 

När vuxna sviker vem finns då

Som kan ge en vilsen själ sitt stöd

Innan skammen blir deras död

 

Ty allas värde ska räknas lika

Så hur kan det då få spela roll

På det här har vissa ingen koll 

 

När mobbning får råda i skolans värld

När någon av dem inte vågar komma dit

Varför är det då den mobbade som får skit 

 

Ty  lilla flickan hon kan inte sova

Blir av allas beskyllningar väldigt sjuk 

Hon måste läggas in på sjukhuset akut

 

Den unga pojken får rådet att flytta

När ingen vill sitt ansvar för mobbningen ta

Är det den enkla lösningen man finner bra

 

Det är allt för lätt att säga nej till ansvar

De väljer att se mobbarna agerande som lek

Utan att ta konsekvenserna för dem de svek

 




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-08 00:35



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Detta avskyvärda kan man inte skriva om för mycket - bra rutet!
2018-11-09

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som belyser vårt samhälle!
2018-11-08

  Lars Hedlin
Bra att du tar upp detta viktiga..starkt och full av känslor!
2018-11-08

  Evelyn Falk Möller VIP
En stark text om ett fenomen som finns i alla åldersgrupper i alla samhällsgrupper och som till och med finns (just nu) i Sveriges eget riksdagshus. Mobbing! Även de som inte sätter stopp är lika mycket mobbare som de som mobbar. Maria, du har skrivit en så bra text, som berör på djupet om en avskyvärd sida hos människan.
2018-11-08

  ULJO
Kriminalisera mobbing. Lika fruktansvärt som våldtäkt.
2018-11-08

  Magica VIP
Ja det är fruktansvärt med mobbing, särskilt vidrigt blir det när lärare inte står upp för det rätta heller. Berörande text!
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP