Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Semesterminne


Från en turists dagbok






Fick tips om en bra restaurang i hamnen
fisk och skaldjur från morgonens fångst

lång väg att gå

tog en genväg genom skogen

hamnade i ett tältläger
en skrämmande upplevelse

massor av barn
smutsiga, i trasiga kläder

män som drev omkring
påverkade av något

kvinnorna syntes inte till

fortsätta eller vända tillbaka

vi fortsatte gå

på restaurangen blev vi väl mottagna
njöt av den goda maten
delade på en karaff vin

tog den långa vägen hem





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-11-08 10:51



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
En berättar teknik vars lakoniska tonfall närmast för tankarna i riktning av Hemingway !

Vi behöver den här typen av reflektioner, och berättelser !


2018-12-01

  Fulbergarn
som på programmet över ett berg, ju längre de kom in i landet ju mindre syntes kvinnorna,

tror inte det har det lätt, lika bra att ta den långa vägen
2018-11-15

  ResenärGenomLivet VIP
Ett tragiskt minne...vi får vara tacksamma, vi som har det bra...
2018-11-12

  lila fjäderblomman VIP
olika falla livets lotter...
2018-11-11

  Ezmeralda VIP
Bra skrivet av dig.
Det finns så mycket sorgligt närmare än vi människor tror.
Tyvärr har inte alla det så bra.
2018-11-10

  Olof Lagerhorn VIP
Fint återgivet om hur nya stigar visar på parallella verkligheter.
2018-11-09

    Peter Söderqvist
Sorgliga iaktagelser på vägen till restaurangen. Turistparadiset i kontrast till en annan vardag.
Texten väcker känslor.
2018-11-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Att välja kan vara svårt. Men ni vågade. Lättaste är att inte vilja se elände.
2018-11-08

  Respons VIP
Att väja eller våga se - denna ständiga utmaning.
2018-11-08

  Anya VIP
Starkt berättat. Jaa hur mycket vill man egentligen se...tänker jag. Dessa läger finns väl snart i alla städer...om man letar.
2018-11-08

  ULJO
Fina minnen trots lite skrämmande
2018-11-08

  Öknens Ros VIP
Ja, man undrar varifrån alla dessa människor kommer.
2018-11-08

  Maria Sundelin VIP
Vissa upplevelser är både bra och skrämmande
Kramar
2018-11-08

  Niliboy
Ja vi beundra de fattiga, ofta är deras
Identitet stark, våra romer som gästade oss förra vintern sålde både slevar som jättefina ikoner. Jag köpte både slev ikon av Maria å Jesusbarnet,
2018-11-08

  Lottie Ålhed VIP
Kontrast rik välskriven
2018-11-08

  MALVAA VIP
genväg till förnöjelse är alltid god gjord
2018-11-08

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning av två världar långt från varandra
2018-11-08

  limerick VIP
Lärorika ord!
2018-11-08

  Feliaxel VIP
Det är inte alltid bra att ta genvägar
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP