Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tron på sig själv är esensiell för all kreativ verksamhet. Ibland hittar man rätt balans - andra gånger inte.


NISSE, GUSTAF, OCH JAG.

När andan faller över mig
Då fattar jag min penna
Odödlighetens stig jag trår
med dikter - såsom denna

Då heter jag "Nils Johan"*
Då tar jag mig en kask mer
tar blocket med på toan
och går omkring i basker

Jag vet att mina ord
har betydelse för livet.
Om än icke för jorden,
så för NÅGON - det är givet !

Sen svalnar min iver
och jag blir mer normal
Jag förstår att det jag skriver
är ännu ett pekoral.




©Anders Frankenberg Wester - 2018


(*Refererar till Nils Johan Einar Ferlin.)




Bunden vers (Rim) av Anders Frankenberg Waster
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-08 13:12



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Tack för dina två mycket trevliga uppmuntrande kommentarer !

"Ädelpekoral" det torde väl i sådana fall vara alster av samma snitt som Birger Sjöbergs "I spaniens månesken" då.
Men den är ju avsiktligt patetisk.

Men det är sant; det kan vara skit samma om det uppskattas.

Och jag håller med dig: Nisse e stor !
Var i alla fall. Men jag började faktiskt inte läsa honom förrän i trettioårsåldern faktiskt. De e hans fel att jag är här ! Bob Dylan bär en del av skulden också.

Alltså vi läste ju givetvis Ferlin i plugget och så. Mena jag vara nog inte särskiljt mottaglig då, och besatt nog varken erfarenhet, eller mognad.
Men jag älskade visor. (gör fortfarande- har alltid gjort) Cornelis, Magnell, Roffe Wikström, alla snackade ju om Ferlin !
Och jag hade några inspelningar med Torgny Björk, å något med Cornelis där de sjöng tonsättningar, och givetvis hade jag också hört "En liten valsmelodi", och en del sådana grejer.
Och jag tyckte något av det var OK.

Men det var föst i 30-årsåldern jag började läsa hans grejer !
Jag köpte hans samlade verk här i Danmark. De står ännu i hyllan. Nisse e favoriten bland de svenska poeterna !

2018-11-09

  Kungskobran VIP
Det finns tre sortes pekoral

Pekoral standard som gillas av de flesta

Pekoral obegriplig som gillas av kritikerna

Ädelpekoral som är underbart njutbar för den som uppfattar den.



2018-11-08

  Kungskobran VIP
Jag har en bror, han tycker all poesi,
i synnerhet min, är pekoral, ibland är jag benägen att hålla med honom.
Men det spelar kanske inte så stor roll om det uppskattas.

Ferlin, min ungdoms poet i mitt hjärta
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Anders Frankenberg Waster
Anders Frankenberg Waster