Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösteskapader

Höstlöven virvlar
yr novemberkyla
över nejderna
står dimman tät
smogen sjunger
tungsint nostalgi
vindens frågor
melankolisk enkät

Höstlöven färgar
frostfylld terräng
palett av vackerhet
fröjd för pupiller
fåglars bestyr
flyende sessioner
himmelens ridå
bjuder sin thriller

Höstlöven prasslar
dans på ängarna
älvor håller hov
gryningens linda
mystiska varelser
kärlek till livet
gåtfullhetens arv
ingen vill hindra

Höstlöven faller
avskalade grenar
mjuk omgivning
för barfota djur
läten vid ängar
präglad terräng
vinden musicerar
tonerna i dur

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 401 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-24 20:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En mycket fin text!
2018-11-27

  Eva Helene VIP
Fin höstkänsla här!
2018-11-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Fantasifulla metaforer och fina rim, om hösten, den färgrika sköna, på väg mot vinter.
2018-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra fångat om höstens mångfald!
2018-11-26

  DavidM VIP
"vindens frågor, melankolisk enkät", ett stilgrepp som leder in tankarna i andra banor. Snyggt.
2018-11-25

  lodjuret/seglare VIP
Annorlunda av en penna som din, läsaren gör entré och även min, den spelar i ansiktet igenom läsning sådan, som plockar den text ur egna lådan, oavsett still behållning ger 'vin vin'...
2018-11-25

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om hösten
2018-11-25

  Maria Sundelin VIP
Tiden tar en paus i naturens gång
2018-11-24

  Yrre VIP
Underbart fin, seren tänker jag.
2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO