Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


jag är den jag är

jag är den jag är

försök inte göra om mig

låt mig vara den jag är

pika mig inte för det jag inte kan

eller det jag inte orkar med

fibromyalgi

är en jobbig sjukdom

där värken inte syns

det har varit nen värksam tid

dom sista månaderna

jag har varit med på det jag orkat

varit hos mina fyrfota vänner

när dom behövt mig

det är en lisa för själen

dom två dalmatinerna

alba och ida

är min livlina

när allt känns tungt och svårt

jag orkar inte höra på allt babbel

som bara känns som prat hur duktiga

vissa är

jag vill och är den jag är

det har hänt att värken har fått mig

att sova bort en dag

det är nödvändigt att jag får göra

och ta allt i min egen takt

jag sitter hellre ensam än är

tillsammans med anra

som bara pratar om sig och sitt

vill visa sig duktig

idag har jag haft en skön dag

trots att blodsockret varit alldeles

för högt

det bli så ibland

det vill inte stabilisera sig

kan bero på att jag känner mig orolig

lite då och då

jag ska sätta mig och sticka

så tomteluvan till tomten blir klar

innan första advent

då någon av tomtarna kommer på besök

till julmarknaden i hembygdsgården

 

anits 9 november 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-11-09 16:54



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
tack för att du delar med dig av ditt liv och din kamp! kram
2018-11-13

  ResenärGenomLivet VIP
Så bra att du skriver vad du tycker...vi vill ha dig som du är, vännen...
2018-11-12

  morgonstjärna VIP
tack jag fått läsa din fina dikt
gjorde mig riktig glad att höra du har mod stå upp för dig själv !!
just modet har inte alla, de vill flyta in i mängden och mår i stället dåligt.

så fin bild du har till din härliga text..övertygad om att luvan blir fin!
kram <3



2018-11-11

  Eva Helene VIP
Insiktsfullt och rofyllt. Din tomte blir säkert fin när den är klar.
2018-11-11

  soligajag_1 VIP
En fin dikt att få vara den man är oavsett värk man har.
Du får den största blomsterbuketten av alla utav mig.
Ge inte upp , va dig själv !
En varm kram från soligajag_1
2018-11-10

  ULJO
Fint av dig att dela med dig. Du ska veta att du har rätt vara den du är. Ingen ska få se ner på dig och förminska dig. Det kallas mobbning. Sådana människor är inga vänner.
2018-11-09

  Niliboy
Va roligt att läsa dig igen, kämpa min vän. Vi är många som får kämpa för livskraft å hälsa!
2018-11-09

  Larz Gustafsson VIP
Känner folk som har fibromyalgi.
Vet att det är superjobbigt.

Även Gud sade: "Jag är den Jag är".
Det var då Han uppenbarade Sig för Mose i den brinnande busken.
Han vill att vi ska vara original, inte kopior.
Stå på dig! (Annars gör någon annan det...)
2018-11-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP