Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mörker mörker mörker


Det är sent nu

Dagarna blir kortare.
I norr slukar polarnatten dagen till slut
- priset för sommarens midnattssol.

Här i söder lever dagens strimma kvar,
också över julen och vintern.

Men när jag ser på tv-nyheterna
- eländesakuten kallad ibland - 
verkar en allt djupare polarnatt breda ut sig globalt
vad gäller fred och glädje i världen.

Än kan jag dock höra koltrastsång
och stundom flyger bofinkar upp framför mig
när jag i gryning och skymning
cyklar till och från arbetet.

Och visst händer det att en okänd och jag
ler åt varandra utan annan anledning än leendet.

Det är en jämlik byteshandel.

Dagarna blir allt kortare
men dygnen bevarar sin längd.

 

 




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-08 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP