Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden hatar oss människor

För vi borrar ju i marken och suger ut all dess olja
som vi förväntas hitta där
För vi fiskar ju ur alla haven på all dess fisk
Sen så smutsar vi ner och värmer upp både vattnet
och luften med alla våra fabriker och färdmedel
Men vi gör allt det här på en egen risk då jorden
ständigt slår tillbaka mot oss genom att smälta
all våran is vid polerna
Ser till att fler vulkaner får sina utbrott
Ser till att flera stormar sköljer över oss över land
och rike
Och det medan jordbävningar och Tsunamis skakar
om oss i grundvalarna då en och annan människa
åker rätt ner i diket
För så länge vi parasiter inte lever i ett med naturen
utan istället suger ur den på det mesta
som den har att erbjuda så kan jag förstå att
jorden aldrig kommer att börja älska oss
Utan emot oss kommer den bara att fortsätta slåss
genom flera och allt tätare naturkatastrofer
i framtiden
Vilket vi borde räkna med då, förstås...

Ken Cassel
9/11-2018




Fri vers av Ken Cassel
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-09 06:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi borde lära oss att leva i ett med naturen...kanske skulle vi då slippa allt elände som finns nu...
2018-11-12

    Lars J
Sant, tragiskt men sant. om inte jorden själv lyckas så är vi människor rätt finurliga på att komma på sätt att ha ihjäl oss själva och våra artfränder.
2018-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel