Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även Vigselbevis I: https://www.poeter.se/Skriv+Text?text_id=1791508


Vigselbevis II - en drömraga

 

Gick med långe clownen nedför kullens slänt

pratade om allt som timat och som hänt

en del var på allvar, annat var på skämt 

 

Vi hade bestämt vårt bröllop klockan tre 

peppade av vänner, som nu ville se

att vi kunde göra allvarsam entré 

 

Detta var ju kyrkan, inte nån revy

en situation som kändes ganska ny

vi ville nog båda stanna liksom fly 

 

Clownen hade sambo, hon var generös

sade: du behöver nog en liten tös

kanske en i tyllkjol, någon slags dansös?

 

Själv hade jag vart gift två gånger i mitt liv

samma man och vardag, samma bråk och kiv

mycket slit och möda, inga tidsfördriv 

 

Clownen föreslog en förfest i en båt

men jag sade: nej, min klänning kan bli våt

festen får vi njuta sedan, efteråt

 

Vi gick in i kyrkan, möttes av japaner

jag blev noga kammad utav ett par damer

speglade mig, tänkte över våra planer

 

Jag var klädd i vitt, men clownen han var vinröd

säckig skjorta, inte pimpad med nån fin glöd

mer som om han skulle ut och ge ett svin bröd

 

Kyrkklockorna ringde, nu var klockan två

då slog clownen i sin ena långa tå

drämde den i tröskeln så att den blev blå

 

Vi beslöt att vigseln skulle ajourneras

än fanns tid att tänka och filosofera

på allt stort och smått som nu skulle planeras 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-09 07:05



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Dessutom skulle du ha behövt dela honom med sambon!?! Men måhända värt det, om ni fått en dotter på kuppen - eller menade sambon någon tärna till vigselakten??

Blå lång-tå gör sig finfint till vinröd trikå... och kanske violett hatt därpå?
2018-11-09

  TrollTörnTrappan VIP
Kul... och klokt att klura ett bra tag på vilka roller ni skall/skulle spela....

Spännande med brudens tilltagande distansering inför brudgummens bristande vilja att ta ceremonin på allvar : "säckig skjorta, inte pimpad med nån fin glöd" följt av svinbra bröd-parallell ;-)
2018-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X