Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen återvändo

Jag flyr natten och poesin
som en regntufsad katt
Mager och darrande
Björkskäggen famlar i vinden
som giriga fingrar
efter mina tankar
Den ihopkrullade stigen
leder mig bakåt
Bakåt en tigande tjärn
bottenlös och grönsvärtad
Stannar flämtande
och mina ögon faller
i vattenspegeln
Fastnar i bilden av min animus
Hånskrattande
Det finns ingen återvändo
Inga undantag
tänker jag när jag sjunker
mot bottenytan




Fri vers av Elinor Sörensson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-09 16:49



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Lite Jungskt i termen 'animus'.
"Ihopkrullade" kreativt.
Utifrån tonen kanske en tidig dikt av dig.
2020-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP