Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv

Min mamma läste glosor
och pappa bakade bröd
jag fick en leksaksbil
den var oskuldsfullt röd
de rökte vid köksbordet
och drack maskrosvin
kronofogden knackade
ett ovälkommet svin

De tog mina leksaker
jag fattade ingenting
mamma till hospitalet
utan stolthet och ring
ensam på köksgolvet
pappa drack sig svag
han raglade över golvet
sa, jag går ut ett slag

Socialen klampade in
med hastighet så yster
sa att allt skulle bli bra
tog mig och min syster
barnhemmet förfärligt
där kunde ju ingen bo
tog tåget till storstaden
ville få lugn och ro

Träffade vänliga gänget
ja så trodde nog alla
de bjöd på goda piller
såg stjärnorna falla
blev vuxenlivets avstamp
nu en bänk i parken
mat från en container
och ölburkar på marken

Min mamma gick förbi
med någon i vit rock
pappa har redan gått bort
utan körkort i en krock
hon kände inte igen mig
och det kan jag förstå
jag sitter här dimman
och himmelen är grå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 498 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-12 08:28



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
sorglig historia som skär rätt in i hjärteroten!
2018-11-14

  Lars Hedlin
Stark i känsla och i ton!
2018-11-13

  Eva Langrath VIP
Välskrivet om en sorglig verklighet.
2018-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
En sorglig historia...man önskar dem ett bättre liv...
2018-11-12

  Eva Helene VIP
Alltför många som har tappat hoppet tyvärr. Bra förmedlat.
2018-11-12

  DavidM VIP
Berättelse med sorgliga inslag, sista raderna binder samman och återknyter på ett starkt vis.
2018-11-12

  DominiQueen
Usch så hemskt
Gripande
Slutet poetiskt vemodigt vackert
En fin gestaltning om alltför mångas tragik
2018-11-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så det kan gå och
små blir stora ödet
avgöra mycket om
man som barn
skall finna ett
bra liv eller det
bästa och mesta
bara gick förlorat...

2018-11-12

  Anya VIP
Tyvärr en verklighet...berörande.
2018-11-12

  Marita Ohlquist VIP
En skakande berättelse om tre liv som förlorades på olika sätt!
2018-11-12

  Feliaxel VIP
En sorglig historia som tyvärr är veklighet för många
2018-11-12

  Maria Sundelin VIP
Gör ont att läsa eftersom det är så mångas liv
2018-11-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO