Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjatade om ett piano när jag växte upp, fick aldrig något. Det fanns inte ekonomi till det.


Önskningen!

När jag var åtta år fick jag en miniflygel i julklapp.
Den var knallröd, lyckan var stor.

Farbror Ivarsson hade lärt mig spela "Blott en dag ett ögonblick i sänder" på deras piano.
Den spelade jag på den lilla, lilla leksaksflygeln.
Naturligtvis också gubben Noak!

Jag låg ofta i sängen på kvällen och klinkade tills mamma sa att jag måste sova,
Då kunde jag höra musik, men tyvärr har jag förlorat mycket av min hörsel.

Min mamma och jag sjöng jämt, hon lärde mig många gamla sånger,
Bland de sista gångerna jag var hos henne sjöng hon
"Jag borde ringa Carina" och "Ovan där".
Då var hon 89 år, hon gick bort det året.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-10 15:38



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
WOOOW
Det hade
jag också
velat kunna
spela, fint att
få höra om Din
Mor, spelade Du
mer sen...
2018-11-12

  Marita Ohlquist VIP
Vackert och vemodigt om musikens betydelse i våra liv!
2018-11-10

    April Stark
Blir så nyfiken - hur gick det med pianospelande sen då?
2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP