Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåd

- belastad av en korsgång
av andras önskningar
stänger jag till om mitt inre
och vandrar ut bland de gyllene löv
som talar i novembers dofter

- nytt växer ur multnande rester
allt lever i symbios
men varken liv eller död
ljus eller mörker
skonar den som inte sätter gränser

-

Så många år som jag levt
har jag inte kvar -
tänker jag plötsligt klart
och får uppenbarat
att jag må värna min tid
med att skapa
mitt bästa och sannaste liv

- ett liknande svar gav Jesus sin kära Marta
som pressad med betjäningen av lärjungarna
önskade sin systers hjälp
(och det som kommer nu låter hårt
men också omtänksamt klart, tycker jag)
- "Marta, Marta,
du oroar dig för mångahanda, men
Maria har utvalt den goda delen
och den ska inte tas ifrån henne!"

Akta var skimrande stund
- ta för dig av livet
istället för att ta åt dig av det -
att inte belägga med skuld eller tvivel
ditt mänskligt sköna och sköra sinne!

Välj vad du anser vara det nödvändiga
för att hela din kommande stund
vill du
sitta lojt vid Jesus fötter och
bara insupa visdom
- gör det!

Omfamna livet du lever!

Den fria kärleken du strålar
i vänlighet
ger mycket mer av livets styrka
än om du knyter knutar
på dig själv!

Ingen kan må bra av att dag och natt
inhalera odörer av oro!

Omfamna din stund på jorden
äg dina ögonblick och lev dem
på ditt sätt!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-10 17:18



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Talande dikt och talande diktat.
2018-11-19

  Respons VIP
En dikt som är balsam för själen.
2018-11-13

  Lars Hedlin
Insiktsfull och mycket bra!
2018-11-13

  Anya VIP
Fasen vad klokt och bra. Jaa det gäller att inte lyssna på det mörka som finns både utanför oss men framförallt innanför. Du fångar sannerligen något här...jag blir styrkt av dina ord. Bokmärker.
2018-11-12

    ej medlem längre
Åh du röda blomma... Så fint! När jag läst färdigt upptäckte jag att mina ögon fyllts av tårar. Ett mycket gott betyg.
2018-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt underbar och livsbejakande dikt, som flyter fram i vackra och tänkvärda ord och meningar!
2018-11-11

    ej medlem längre
Wow, säger jag bara. <3 Inledningen och finalen är helt fantastiska. <3
2018-11-11

  lila fjäderblomman VIP
Bokmärker din vackra styrkedikt <3 kram o tack!
2018-11-10

  ULJO
Lev som du vill. Påverkas inte av andra
2018-11-10

  Marita Ohlquist VIP
Det sista stycket är en fantastisk avslutning på en bra och tankeväckande text!

2018-11-10

  Larz Gustafsson VIP
De flesta i Sverige hatar Jesus och älskar sin synd.

2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP