Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är inte religiös i vanlig mening och kanske heller inte så mycket i ovanligare mening ... Men talar till tillvaron i allmänhet och livet i synnerhet likväl ändå ... lite då och då ... Ty även om solitaire finns det något jag tror på ...


Ge mig bara lite mer ...

... av det där
du aldrig mig tillräckligt ger ...

Ge mig lite mer tid
för det jag så innerligt
väl verkligen behöver

Tid för mig
att läka
och få bli hel igen

Den tid du tog ifrån mig förut
Tid jag förtjänat mer än väl

Men du tog likväl
den ifrån mig
av för mig oförklarliga skäl

Den tid jag så väl behövde
men inte hade tillräckligt av
kunde jag blott bara 
konstatera och iaktta 
när den till slut
till sista droppen sipprade ut
ur det lilla kvarvarande liv
jag ännu hade kvar
av allt som varit
men  inte längre var

Du tog och checkade ut
ur mitt liv fullständigt till slut

gång på gång på gång ...

Men emedan du lämnade mig
ensam kvar utan
något som helst stöd av dig ...

... glömde du bort 
att det där med att ge upp
oavsett ...

... det är liksom inte min grej

Men tror du vet lite bättre nu
än vad du gjorde då
Att vad som än händer
så kommer jag tillbaka ändå

och att min vilja 
är så innerligt mycket starkare än så

Men när du sviker 
och ej ens visar intresse för
vad som händer och sker 
med mig i mitt liv
utan blott nöjer dig med
att ställa dig utanför
och som det känns
blott tittar på som tidsfördriv

Blir det lite svårt för mig
att fokusera på den framtid
där jag behöver känna
att du någonstans i någon form
är en del av bakgrunden
till de olika perspektiv

... jag avser utveckla
och bygga upp
inför det som ännu ej är
men som ofrånkomligen
kommer att komma att bli ...

Så därför ber jag dig
allra ödmjukast
att ge mig bara lite mer tid
så att jag kan få finnas kvar
lite längre och lite starkare än förut

Vill ge mina älskade barn
minnen av mig
vilka visar dem vem jag är

- om än inte vem jag en gång var
så åtminstone förutsättningar nog
för att de ska kunna se en del av
allt det som trots allt ännu finns kvar ...

... om jag bara får den tid jag behöver
för att läka och bli tillräckligt hel
så att jag kan ge dem en lyckligare minnesbild
av en lyckligare far än de just nu minns av mig ...

... innan allt är över ...

Så ge mig lite mer tid
för att finna den som är ämnad för mig
Resten fixar jag själv ...

Det är allt jag begär av dig ...

 

 

___________________________
Tillkom och publicerades här tidigare 
i oktober 2012
Saknar ännu bäst före datum ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-10 19:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fin
2018-11-13

  Kungskobran VIP
Tid är en bristvara,
2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP