Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kretslopp

Du är öppen och välkomnande,
jag behöver inte riva några murar

mogen,
full med grönskande gångar att utforska,
hela tiden med en känsla,
att se mer bakom nästa pergola,
i nästa rum

En rikedom av doftande örter
sensuella kronblad
och vakande gräs
kittlar min fantasi

Jag kan vandra med bara fötter i livgivande jord
njuta och samla dina kärleksdoftande frukter
och vara mig själv
i vetskap om att vara önskad

Om hösten uppskattar jag vilan,
då omsorgen handlar om,

att vara,
njuta förgänglighet,
acceptans,
bekräfta behov av stillhet
och reflektion

Vintertid syns du så mycket tydligare,
löven är sedan länge borta,
rena grenverk avtecknar sig mot skyn
inget grönt svulstigt är i vägen,
bara gnistrande iskristaller

Du visar mig hela dig, och
ändå vet jag,
är full av lidelse inför det,
det finns mer,
miraklet i knoppen,
bidar sin tid,
i väntan på full hängivenhet

En explosion av nyanser i grönt,
spirar när våren nalkas,
väcker nyvaken längtan
insuper syre
kläder slits av
hud blottas för himmel

Allt intensivare ger du mig din dag
i högsommarskrud

smeker mig med all din tjusning och
låter mig frikostigt smaka silkeslena bär
Vi är i symbios
andas varandra
i kärlekens kretslopp.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Livet1 VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-10 20:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Full av känsla och närvaro!
2018-11-13

    Sefarge VIP
En lycka att läsa
Trädets hymn!
Som ger så
Mycket till-
baka som
denna
Dikt!
;)



2018-11-12

    ej medlem längre
En härligt naturlig kärleksförklaring. Fint!
2018-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP