Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det nya livet


novae vitae

så länge och så borta från fronten
just där allt frånvarande plötsligt blev vaket
gick jag mina första steg till en ny värld

där jag hittade mitt saknade jag
min stillsamma blick
och dina ständiga leenden när jag fanns

likt ett förfruset stilleben i motvindens ironi
kunde jag titta tillbaka till landet jag en gång befann mig i
och inse det självklara i dimmans tecken

flutit genom älvar av motströmmar
och skurit mina handleder för att känna att jag lever
ändå aldrig funnit tröst oavsett vilket kors jag burit på

nu är det kristallklara mer uppenbart än transparensen
och himlen nuddar marken där jag går

vi är inte skuggorna, vi är oss själva när sentimman slår
och ljudet av gårdagen är bara lärdomen för morgondagen

nu när jag sträcker ut min hand
är du då villig att följa med mig

så ska jag visa dig den nya världen
och ljusets nya prisma
som förintar allt mörker




Prosa av Max Poisé
Läst 225 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-11-11 12:36



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hoppfullt och fint...
2018-11-12

  Anya VIP
Vilken varm ton som genomsyrar texten. diktarjaget har hittat sitt saknade jag och får diktarduet med sig. Ett lyckligt slut....lite ovanligt från din penna. Eller har jag fel?

Du har ett avancerat språk. Det tycker jag om alla dina alster.
2018-11-12

  DominiQueen
Bokmärkte tre gånger under tre olika kategorier i min ljussamling. TACK!!
Vill ha med mig essensen av detta i alla mina inkarnationer.
DS (Den Saliga, som förnimmer sanningen)
2018-11-11

  DominiQueen
Men.... så vackert ... Din vackraste jag läst! Förundran räcker inte, kan ej kommentera värdigt nog, detta är bortom ord, metafysiskt, paranormalt vackert...

Niger, Tack Maestro.
Inser att jag läst en "Guds" ord, mer upplyst i text finns det att finna? Då gratulerar jag: ety detta är poesins fullbordan (för mig).

LoveShine so Bright in your soul
DominiQue
2018-11-11

  objekt3
Jag kan skjuta min egen skugga
2018-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé