Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid kust

 




jag höjer rösten ut över fjärden
där under valvets vrede
rop emot havskaskad
sveps i segelduk och sänks

från dånet
kliver jag
bak en klippa
finner en innerskreva
med trift och andlöshet

nu kupar sig tiden

en darrning
blomman befruktas
ur stekelsurr
jag rörs av vindpust
till stilla

medan stormen rår utanför

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-11 11:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg