Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min pappa

Under stenen

med ditt namn

 

stenen från skogen

där kantarellerna växte

 

kantarellerna

som du sökte och fann

 

 

Längesen nu

när du tog på dig dina stövlar

 

när du gick din runda

till hemliga ställen

 

till frihet och fåglar

till den mjuka mossans land

 

och kom åter

med en sång och en korg

 

fylld av svamp

som just du fann

 

 

Pappa, jag minns

minns din styrka

 

din ständiga lust

till ett liv utan bojor

 

ditt leende

och din trygga hand

 

 

Borta säger någon,

borta

 

 

Vid din sten

med namn och årtal

 

hör jag träden

ständigt sjunga

 

och jag känner

att du är mig nära




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 1076 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-11 20:24



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
En vacker kärleksförklaring till en pappa.

2018-12-04

  Änglaögon
En så vacker hyllning till en älskad och saknad.
2018-11-12

  Minkki VIP
en dikt som en sång, så är det med dem som man säger var, de är, alltjämt, nära
Skön läsning en dag som idag!
2018-11-11

  Kungskobran VIP
Fin beskrivning på en fin relation
2018-11-11

  henke_r
Mycket fin.
2018-11-11

    Anna Ahlborg
Underbar dikt! man känner riktigt din pappas närvaro i den!
2018-11-11

  DominiQueen
Så vackert om er närhet och eviga Kärlek oavhängigt dimensionstillhörighet.

Välsigne er båda i Kärleksljuset.
DominiQue
2018-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP