Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text jag skrev till en sambalåt, "Regra Tres"


Möte

 

 

Långsamt kom du nerför stigen

fram mot källans vattenbädd

solssmekt rufsig i ditt hår

av en vind med doft av vår

 

Drack du vattnet under linden

klunk för klunk ur handens skål

otörstig såg du mej komma

du vandrande vilda blomma

Jag slog mig ner

Vandrarnas vägar är vida

Vi sitter sida vid sida

och dagen ler

 

 

Det drog ett moln över himmelen

och i en trädkrona sjöng koltrasten

Vi talte vänskap och värme

Skymningen svepte oss närmre

Intill varann

Dina ögon var glittrande kvicksand

Jag såg jag sjönk och försvann

ner i deras djup

 

Morgondisets skira timma

Vaknade vi till farväl

Natten dröjde med sin dimma

skålade i våra vattenkärl

Hörde genom skogen viska

bortombergens sång: Kom hit!

Ekon från okända marker  

Jag längtar till näktergalsparker

och vill iväg

Famnen du gav när vi skiljdes

finns som ett daggstänk härinne

ett minnesbloss

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Per Rydberg
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-12 12:31



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Härligt flyt i sambaorden
2018-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg