Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnos verklighetsflykt

Det bor en illvillig marionettspelare
I mitt fängelse där känslorna bor
- I en episod av panisk maktlöshet
En katalysator för ett behov som inte finns

Och jag är en drogutlöst marionett
Min egen självupplevda Golgata
Då varje hjärtslag är en injektion
- En överdos av känslotumörer

Min fiendes fiende är mig själv
Och hela min verklighetsförankring
Har degraderats till manisk flykt
I ett limbo av ofrivilliga impulser

Då varje natt är en krigsförklaring
I en kamp att uthärda varje hjärtslag
Och besegra mentala krampanfall
I en strid som sliter mina tankar itu

Är detta ett minne eller en dröm?
En abstinensartad vanföreställning?
Eller ett krigshärjat bröstfängelses
Paniska överlevnadsinstinkt?

Men med ett krampaktigt tag
Om varje abstinensartat andetag
I en korseld av känsloöverdoser
- Av en ovillig önskan att inte finnas till




Fri vers (Fri form) av Missbruksbarn
Läst 359 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-12 17:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn