Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hindrande tyngder

Varför orkar du inte?


Tusen frågor

tynger

skuldtynger


Varför möter du inte
låter dig röras
Varför reser du dig inte?


Var jag så fel så misslyckad så dålig för dig?


Gamla frågor

nya

meningslösa


Som om jag väntar på att bli löst från skuld
i något lindrande svar

Som om det handlar om mig

om hur andra fördömer




Det är ju du som är
full av utanförskap

Det är du som vadar i skulder
och ensamhet

Det handlar om dig



Och avsikten med mig är ju
att jag ska älska dig

även nu

särskilt nu

att jag ska hålla blicken stadig

genom
sorgen
skammen
sveken

i all min otillräcklighet
stå kvar
på darrande ben

befriad från bilder och domar

vara bara mig

och hålla dörren öppen för dig



Jag tror att

det är så jag ska älska dig




















Fri vers av bittemi VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-06 18:36



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Starkt avslut på en bra och tankeväckande text!
2018-12-06

  Salvation Pepper
Berörande.
Stort.
Speciellt slutraderna.
2018-12-06
  > Nästa text
< Föregående

bittemi VIP