Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hjärta slår för Sverige jag älskar Sverige

I min dröm ser jag hur mitt fosterland
åter har infört säkerheten och tryggheten
gränserna är helt stängda och hårt bevakade
ingen får komma innanför förrän de är identifierade
polisernas bakbundna händer har frigjorts
och antalet har ökat markant och många
patrullerar våra gator och torg dygnet runt
människor känner sig säkra och öppnar
sina fönster dörrar på vid gavel utan rädsla
livet andas mer frihet och glädjen börjar åter le
även smådjuren dansar polka ihop med de stora
plötsligt försvann ångestens stora oro och ljuset
började flöda ner och lysa bort det onda mörkret
inspirationen är tillbaka lisvlusten sjuder
människor går ut utan rädsla och man hör
hur det visslas och sjungs lite överallt
barn kan slappna av då de är ute och leker
i min dröm ser jag hur mitt fosterland en gång var
det ger mig hopp att aldrig ge upp den utan
fortsätta drömma om att en dag kanske den slår in
längtar tillbaka till Du gamla du fria du fjällhöga nord
min längtan driver mig agera och stå upp för Sverige
mitt hjärta slår för Sverige jag älskar Sverige






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-12 22:38



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Vi bor i storstaden nära ett s.k problemområde, har alltid ytterdörren låst, det händer att främmande bara kommer in och tar vad dom hittar.
Öppnar inte när någon okänd ringer på förutom barn.
Ser mig om när jag går hem när det
är mörkt, låser alltid bilen, håller alltid handen för jag skriver in koderna på kortet, ser mig för när jag stiger ur bilen, kollar att dörrarna är låsta.
På landet på ön i skärgården, inget av detta, underbart, borde flytta dit för gott om det inte vore för kulturutbudet
2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP