Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


En långsam död

 

Varje dag dör jag sakta
och stanken tilltar

Mina tankar finns inte
upphängda på galgar

De förruttnar samtidigt
som jag dör den
långsamma döden

Jag skrumpnar,
växer sakta in i
begravningskostymen

Begravningsentreprenören
tar mått på mig
och sjunger blues

Varför gå genvägen
över en kista,
bränn mig och
ös ner stoftet i en urna

Döden väntar
på mig,
självsäkert flinande

Ibland låter han läkarna
varsla mig om mitt öde

Jag är immun nu
Döden och jag
lever i symbios
med varandra

Skrattar plötsligt

Tänker på min
misslyckade resa
över styx

Inte ens i dödens rike
var jag välkommen

Döden kittlar mig,
provocerar mig
och tjusar mig

Hur många gånger
kan döden komma
förbi mig

och hunsa mig,
en vanlig dödlig
man

Som dog redan
för fem år sedan




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 254 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-11-12 20:33

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Liv-död-liv-död-
så går livets hjul-
runt-runt-runt
cirklar sluts
allt utan slut

Tack
2018-11-13

  Öknens Ros VIP
för varje dag närmar vi oss alla döden, vi vet inte hur och när den kommer.
2018-11-13

    ej medlem längre
Mållös! Berör mig verkligen!
2018-11-12

  Bodingen VIP
"Inte ens i dödens rike var jag välkommen", hm, är det bra eller dåligt månntro he
2018-11-12

  Eva Langrath VIP
Väl formulerad text som jag kan relatera starkt till.
2018-11-12

  Blomma-Stjärna VIP
du är en gudabegåvad poet -
till och med döden gick bet ;-) !
2018-11-12

    Alice.skriver
Jag kan relatera till det här, på djupet.
Döden har en stor plats i mitt liv också.
Tycker du formulerar dig fantastiskt fint, så man förstår.
2018-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten