Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommartjej

Jag är en sommartjej
Jag blommar om våren och vissnar om hösten
Jag är som vackrast när solen står som högst

Jag är spännande och ny
Jag kommer med dofter och smak
Jag är kryddig men skör
Jag är här idag men borta imorgon

Jag ger ljus på morgonen
Jag värmer om kvällen
Under dagen är jag ett bländande skimmer

Ibland ger jag en kall bris
Väcker minnen om det som varit
Jag utmanar det gamla
Jag ger liv åt nytt

Oftast skiner jag som solen
Jag glittrar och omfamnar ömt
Jag ger trygghet för stunden

Jag är en sommartjej
Jag är ömtålig men tillgiven
Jag är unik men kortvarig
Fånga mig innan jag försiktigt tynar bort

Jag är din sommartjej
Jag är älskad idag
Imorgon är jag glömd




Fri vers (Fri form) av Emma Strandberg
Läst 109 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-12 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Emma Strandberg

Senast publicerade
Sommartjej
* Se alla