Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag älskar mig

Jag ser mig själv i spegeln
Rakt i ögonen
Möter min egen blick
Ser bortom mitt skal
Kan se, och känna, en stark kärlek
Blir förbluffad av min egen utstrålning

Alla dessa år av självförakt
Jag förtjänar att känna denna kärlek
Min egen till mig själv

Jag ser rakt in i mina egna ögon
Säger till mig själv
Med min inre röst
- Du har verkligen den vackraste av själar
Så öm, så skör, så stark
Du har så mycket att ge
Jag älskar detta hos dig
Jag älskar mig!

Och jag ser att jag ler
Ett leende av uppgiven tacksamhet
Med tårar som sköljer över mitt ansikte
så ser jag mig själv
genom grumliga men vidöppna ögon
Jag ler och nickar instämmande
Jag älskar mig...




Fri vers av skrivskav
Läst 437 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2018-11-13 08:17



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Bra text. Gillar det innerliga och äkta i den.
Att upptäcka sig själv som en människa värd att älska, är vackert.
2020-04-06

  Flying Anna VIP
Dikten känns så äkta. Enkel men ändå överraskande. Fastnar i sinnet. Bokmärkes!
2020-04-05

    Max Poisé
Riktigt kompetent text! Med härlig känsla! Bravo!
2018-11-17

  La yegua
Tack. Vi är uppenbarligen fler som genomgår liknande fas.
2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

skrivskav
skrivskav