Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappersflygplanet.









Skrev en bok
om dagen som dog
varje sida fylldes
med tankar
drömmar
och fastsydda vingar
sista sidan
lät jag vika
till ett pappersflygplan
lät det blåsa iväg
i kvällen.
Och landa invid en sjö
där du satt
i dina tankar
kanske drömde
om att kunna flyga.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-13 09:18



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Skriver böcker om dagar som dör. Fyller tänkande tankar med dina drömmar.
Fastsydda sidor i dina vingar.
Vikta flygplanspapper.
Kvällen blåser iväg.
Sjön landade invid dig.
Dina flygande tankar drömde
om mig.


2018-11-18

  Anya VIP
Vilken vacker pärla. Bra flyt och jag är med från början till slut. Inledningen så träffande, den gör att man läser vidare.

De där fastsydda vingarna är en träffande metafor för hur det är i livet...tänker jag.
2018-11-14

  Niliboy
Bedårande! Du skriver vacker poesi, med underbara infall. Hjalmar ler i sin
Himmel!
2018-11-13

    ej medlem längre
En text som tilltalar mig mycket. Orden lyser tillsammans och jag gillar särskilt:

"varje sida fylldes
med tankar
drömmar
och fastsydda vingar"

Det är ju just så att det är de fastsydda vingarna vi måste nöja oss med. Eller kanske ändå inte, för ord kan ju ha vingar. Dina ord har det definitivt.


2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg