Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En inre resa i att mogna, våga älska i tillit och i sorg.


Passionen på spåren

Jag är extremt hängiven
passionen

låter den styra, yra
kräva, gräva

Inget blir gjort
av det som måste göras
ingen mat blir lagad
inga kläder tvättade
inga böcker lästa
eller jobb arbetat

Passionen vill vara fri
att leva alla känslor
på en och samma gång,
vägrar förhandla, och
det jag
som finns där någonstans
vill inte säga nej

Vill så gärna förstå kraften
få utlopp för den evinnerliga längtan efter…

Vad väcker den?
Vad säger den?
Vad vill den?

Försöker jag trots allt gå
blir den än mer krävande

Jag måste vara modig
stå ut
stå kvar
på det där jävla fjället
i alla galna väder

naken
utan skyddande träd
bara hård pinande vind

men
jag känner ju
Jag vågar ju
Jag står kvar
och jag ser
Klart som fan att jag ser,
det är ju milsvid utsikt
som tar andan ur mig

Själen är vidöppen
Jag ber bara om mer

och ändå

Jag har en sorg
så befäst inom mig
den vaknar med varje passion
den förblindar, förmörkar, förgör
med lika stor kraft

Bland alla dina ord
Säg mig, vad sa du om sorgen?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Livet1
Läst 294 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-13 12:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och bra skrivit!
2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1