Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens roll i den postkoloniala samhällsdebatten

En fjant, tolerant som en kulturtant
En vekling som vrider på ordet ingenting
En sparris som sover med hjärtat i Paris
En latmask som tillhör ett patrask
En idiot som inte förstår ett jota
En dvärg som behöver bekänna färg
Ett mähä som har hamnat breve
En filantrop fast i sitt eget periskop
Ordens och språkets musikaliske vän
som skapar insikten och förståelsen




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-11-13 15:02



Bookmark and Share


  Fulbergarn
"En filantrop fast i sitt eget periskop" - har är jag
2018-11-17

  kjell-åke bearfoot VIP
Ber att få protestera jag förstår ett jota nämligen mig själv, eller gör jag inte det ?
2018-11-15

  Stefan Albrektsson
Hoppla : ) Här kan jag personligt bocka av nästan allt mer eller mindre - och som prosodisk vän gillar jag de rader som har härligt sjung (vilket alla har här, med goda inrim/ljudrim). Toppklass!
2018-11-14

  Anya VIP
Undra vilken poet jag är? Kanske latmasken eller mähä:et. :o)))

Gillar också slutet. Det finns hopp!
2018-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra avslut på texten, från mörker till ljus!

2018-11-14

  Blomma-Stjärna VIP
nästan bara fula tillmälen väl ;-)
men så kommer det hoppfulla
det förlösande;
vänskap med musik mening ord
skapar insikt och förståelse!
2018-11-13

  SatansSon VIP
det varen bra beskrivning av en äkta poet.
2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP