Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbildning

Det finns små saker och stora saker. De små sakerna ser man lätt och vet namnet på, om de inte är alldeles för små, för då räknas dem till de stora sakerna som är så stora (eller så små) att man inte kan se eller höra dem. Dem måste man lära sig utantill för att de är så stora (eller så små) att man inte tror att de finns. Men de finns. Fast på ett annat sätt än de små sakerna. De stora (eller väldigt små) sakerna finns genom att vi gör något med de små sakerna eftersom vi (alltså: du, jag eller någon annan) tror att de stora sakerna finns. Därför måste man lära sig om de stora (eller väldigt små) sakerna – för att stora (eller väldigt små) saker ska kunna finnas, så att man kan göra något med de små sakerna.




Prosa av månsm
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-13 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

månsm