Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt är vunnet! (e)


omnia enim vicit

Det kunde hända att jag glömde allt väsentligt,
inte mötte dagen förrän natten kom
eller såg förändringen bortom närsyntheten.

Det kunde hända att jag förlorade mig i dig när
du låg naken på sängen och såg inte att ansiktet
var ditt.

Allt kunde hända innan åren hann ifatt.

Det kunde ske att jag ännu inte förstod oro och ångest,
att jag inte såg förståndet i det tråkiga.
Medan väsentlighetens snälltåg rusade förbi.

Det kunde hända att jag inte kom ihåg min gårdag i
all tumult att leva i nuet. Eller se en framtid bortom för att
förstå konsekvensen.

Det spelade aldrig någon roll,
det saknade betydelse att
få uträtta något annat än passion.

När de grå tinningarna speglar sig i mörkret
och morgonljusets oskuld lyser genom din negligé
är mitt jag fullständigt tappad och förlorad
och då har åldern ingen betydelse.

För pojken finns där och finner sin lättja genom stundens ensamma fulländning.

Det kunde hända att jag glömde allt väsentligt,

idag glömmer jag aldrig något,

någonsin.




Prosa av Max Poisé
Läst 194 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-13 19:41



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Vad säga om denna text, annat än ett fulländat verk. Du har orden och förvaltar dem väl.
2018-11-14

  Anya VIP
Jaa har man fått livet så är väl allt vunnet...tänker jag.

Jaa barnet finns alltid i oss. Känner en tacksamhet i dina ord.
2018-11-14

  DominiQueen
Du har ett sånt underbart språk så en sveps med i en skön parallell verklighet, där orden blir som tavlor och passionen smeker själen förundrad och varm, så när dikten är slut ... känns den ordinära "verkligheten" skev ... och jag vill tillbaka in Maestro-Max-Poise-wonderland igen ...
/DominiQue
2018-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé