Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så många år det har ringt i mina öron. Jag får för mig att det är en larmsignal. Vad är det jag ska fatta?


Tinnitus

Bakom alla hinnor,
skynken och draperier

i kött och blod

finns den själ
som varit min följeslagare
i evig tid

Hon har ett oändligt tålamod
med mig

vill mig så väl, men
den senaste tiden
känns det som att
hon slängt kastrullock i huvudet
på mig,

Det skulle hon aldrig göra.

Hon slår däremot ihop cymbaler
så att det ständigt ringer i mina öron

Jag har ju bett om att vakna!




Fri vers av Livet1
Läst 276 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-13 21:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag har inte vart
på många konserter

nåt konstigt de gångerna
som jag exponerade mina
öron för extrema ljudvärden

det som inträffade var
när jag hörde
nåt ljud efteråt

speciellt vid lyssnande
på musik
så hördes en diskant
men det gick inte
att placera var
det verkade endast
vara ackompanjerat
med musiken
eller när människor talade

men
jag gick inte på
många fler spelningar
för sån oljudsmärta
klarar jag mig bäst utan

i ditt fall
så vill jag endast meddela
att allt händer av anledning

och du gör något fel
enligt denne själ
den brukar ha rätt för det mesta
så prova att göra saker
som inte gör att det ringer

ungefär som att spatsera
i en labyrint
utan att se

lita på känslan

jo
förresten
flytta ut på landet
dra ut alla el-kontakter
(när du sover iaf)
släng tv:n
radion
datorn
mobilen

dom strålar
och är en sorts tinnitus
("vitt brus")
som nogsånär
stöttar andra sorters

jo
ville hjälpa till
vet inte om
jag gjorde det
2018-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1