Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Budbärarens fel...

En arbetskamrat kom
försent nästan varje dag...
Personen hade behövt vara på
plats i rätt tid... Andra fick sköta
dennes jobb... Jag sa, ni får väl säga
till att har man inte något större intresse
av sitt arbete, då är det väl lika bara att
se sig om efter något annat jobb...

Inget hände... Personen körde sin
sin stil, andra ställde upp...
Jobbade dubbelt!

Då köpte jag en passande chokladask
till den opassande personen, satte den
på dennes bord, skrev en lapp med orden:
Var så god!
Ewa

08.15, en kvart efter utsatt tid kom personen.
Såg asken! På bordet! Jublade! Vad jublar
du för frågade arbetskamraterna... Jo
personen hade blivit så glad att just
jag som var sist anställd av alla
visste vilken choklad som
uppskattades, hur kunde
jag veta det...

Arbetskamraterna blev inte svarslösa
de sa liksom med en mun:
- Det har du rätt i, Ewa vet nog inte alls
vilken choklad du gillar... Hon tänkte
nog på annat... - Vad 17 menade hon
då, undrar personen. Arbetskam-
raterna svarade direkt:
- Hon tänkte nog bara som så:
AFTER EIGHT IGEN!

- Oh, sa personen ifråga, varför då?
Och hon är ju jättedum emot mig...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 391 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-14 18:31



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ha ha
du e vass :)
2018-11-15

  Lars Hedlin
Tids obstenist skyndar ilar kanske kommer sist eller hastar och ilar jämt!
2018-11-15

  ULJO
Den akademiska kvarten finns hos många
2018-11-14

  lodjuret/seglare VIP
Vilken giftig text... choklad är ju gott, kanske inte precis nyttigt i längden, men förmodligen mer nyttigt än godis i allmänhet, eftersom godis i allmänhet som har en glans, samtligt verkar putsats med bivax, vilket betyder att den som är allergisk mot bin eller bivax, är överkänslig mot det, riskerar sin hälsa. Det som inte putsats med bivax verkar vara just choklad. Så det verkar som att just choklad skulle vara 'okej'. Såvida man inte är överkänslig mot nötter, mjölk eller socker. Ja, eller choklad förstås...
2018-11-14

  Feliaxel VIP
Finns en del som borde lära sig att komma i tid,tänka på sina kamrater som alltid ställer upp
2018-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt