Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söndagstankar 2018 12 09 Negativa känslor

Känslor är värderingar av kontaktsituationen. Vrede kommer av att vi upplever en attack på kontakten. Sorg av förlusten av den.

Vrede kan leda till sorg. Om vi blir attackerade (vrede) kan vi förlora (sorg) kontakten.

Vrede och sorg är negativa känslor. Det finns inga fördelar med sådana.




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-09 11:45



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Ett intressant resonemang, kanske en upptakt till något. Den som drabbas av vreden kan svara med vrede eller förlamas av rädsla. Ändå tror jag vi som människor behöver få uppleva också de negativa känslorna, för att kanske kunna förstå andra, senare. Att mogna är svårt, men vi kommer inte undan. Därmed motsäger jag den sista meningen i texten, utan att hävda rätt eller fel.
2018-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP