Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Bild/text ingår i "Litterära brottstycken" som nr 255 av Sten Wiking


DET ENGELSKA LANDSKAPETS HOVPOET

Med finstämda sonetter och
prosa,sensibelt komponerade
likt musikstycken av Vivaldi,
Mozart eller Beethoven,
levandegörs och målas naturen
till symfoniska konstverk
värdig skaparen självt,
som de fyra elementen
behärskar,
där William Wordsworths
(1770-1850)
besjälade landsskapsbeskriv-
ningar är likt en lantmätare
som med idiomens pragmatik
andas och doftar,
av den naturlyrik han bemäk-
tigat sig.

*





Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 248 gånger
Publicerad 2018-11-15 06:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP