Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var dig själv bara - och sen då?

"Var bara dig själv", säger dom.

Vem skulle du annars vara?

Om du är den ängsliga blyga,
så är det , "du själv".

Om du du är den klumpiga, fula
som alltid säger fel saker, då är det "du själv".

Om du är den som glömmer tider och kommer
för sent , då är det också "du själv".



Allt blir inte bra för att du är "dig själv."


Allt blir inte bra för att du anpassar dig
så mycket det någonsin går för att vara
som "de andra", de till synes trygga och starka,
de som kommer i tid och säger rätt saker vid
rätt tillfälle.

Dom som så vänligt säger "Var dig själv bara"
menar "Se på mig, jag är mig själv, gör som jag, det har gått bra för mig."



De där sidorna, de där kantiga och
fula, de där som gör att du vill klippa till och såra
när du känner dig inträngd i ett hörn.
De sidorna, de får du allt jobba med.

De där sidorna, de där som är generösa och som genomsyras av välvilja och kärlek, de där sidorna är också du.

De där sidorna får du också jobba med, så att de tar större plats.



De har rätt de som
säger att du ska vara dig själv.

Det finns så mycket i det där "självet"
Att mejsla fram det bästa i det, är en utmaning,

Mejslen och slipmaskinen heter kärlek.
























Övriga genrer (Kåseri) av Cikoria Blå VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-24 14:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
grisar har inte mycket plats i dagens samhälle. men dess motsats, ormar, är inte så ärofyllda heller. men det är mina tecken. men nu har det skiftat över i offerlammet, inte roligt det heller, men... karma.
2018-12-02

  BenGust VIP
Nästan alla har någon slags förklädnad.
Att de skulle vara sig själva. Tror jag
så mycke jag vill på. Men visst är det
tecken på styrka att motsätta sig
anpassning.
2018-11-24
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP