Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fritt fall

Om livet liknar en saga
skulle det många behaga.
Dagar och nätter av lycka
får vi då kan man tycka.

Önskningar blir uppfyllda,
saker vi äger förgyllda.
I rikedom utan måtta
kan vi också oss gotta.

Vi får njuta av kärleksrus
och se allt i förklarat ljus.
Dessutom slippa smärtan
av sorger i våra hjärtan.

Men plötsligt blir allt som förut
eländet vill aldrig ta slut.
Dagar och nätter i mara
kan vi istället befara.

Önskningarna går kaputt
kvar blir inte ens en snutt.
Och den rikedom vi tänkt oss
nervärderas till ett bloss.

Kärleksrusets baksmälla
får olustkänslor att svälla.
Det svider i hjärteroten,
ingenstans finner vi boten.

Men vad vet egentligen jag
om hur du ser på din dag.
Att jubla eller att klaga
skiljer elände från saga.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-15 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström