Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Raga Darbari

Att höra Pandit Pran Nath sjunga
Raga Darbari
är som att stå långt upp i bergen
och höra en bil sega sig upp
i serpentiner
djupt därnere i dimman

Och kroppen är bara en täckmantel
för kosmiska skéenden
bara en fokusering av stridiga viljor,
paradoxala känslor
hjälpligt hopfogade
i denna anatomi

i avvardande

i frånhändande

i undflyende

bort genom kronologierna

Och jag lutar tanken
mot en bärande känsla
och hör Pran Nath gjuta ande
i materien
medan jungfruliga världar stiger
ur minnesluckorna

Bordunen från Brahman
är så lågfrekvent
att den lätt går förlorad
i det intergalaktiska bakgrundsbruset




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-15 11:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP