Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Verklighetens musik, en orkesters styrka. Är det att ta tjuren i hornen ? "minnen från en drömkväll i overkliga mått" men ack så härligt ändå! Egentligen en monolog i annan tolkning.


Musikrummet M M

Musikrummet Magisk Mani

Vi är nåra vildingar och filurer samt en panther , å herr viktigt Petter, självklart är du med i detta rum.
Blicken har följt med hela kvällen. Något, vill dina ögon, med denna vilding som sitter på golvet med bena i kors.
Ett musikrum ska det vara, tja mer en fyllecell med med ljusa väggar,ljudisolerat, även om en aldrig vart direkt så olydig, att hamna i ett sådant läge, charaden karaktären har tillåtit mig smidigt tagit mig ur ett sådant klavertramp, men nu är vi där, klaustrofobiskt utrymme med ett lågt klaver placerat mot väggen, klaveret av något fusk betsfärgat fanér av teak, och utrotnings hotade tangenter av betar. I lång ändan är tronen med en två tre kaggar en klar tron åt en drottning i kvällningen. Du är mer vild än tam, du tar kommandot, herr viktig är from som ett lamm. I ovanlighetens namn är, stämning han brukar vara i på sitt högvarv av absolut trans. Hon som kysste mig, är även här. Som herr viktig är så förtjust i. Men det här är din föreställning och vi är dina trogna undersåtar,

du vill leka, med virveln höjd, som kunde lika gärna vara en spira deklarera du dina dekret, två filurer sitter vid klaveret, ena fingrar lätt på de delikata vita, filuren bredvid låter en stämma i samspel med klaverets gälla toner flätas med. Men du är drottning och ger dig inte, du vill jag ska se på dig, ambitioner av mani strålar ut från din tron där virvel skapar trafikerade förbindelser med klaveret å sången. Vilken kväll! Åå den har bara börjat, allt är så häpnadsväckande.

Här nere i denna fängelsehåla håller du i blicken, och fångar mig lätt. Den möter mig, blygheten, värmen, där plötslig slutar tonerna och du vill leka, med alla, en lek som du organiserar. Herr viktigpeters bilnycklar far omkring som pucken i rinken, jag märker du försöker träffa mig gång på gång. Med ett ursinne slå in puck i buren. Frustration växer där mellan varven, för mig är det bara du som hörs i mig, när såsom du slår iväg pucken mellan Pärlemor å Pantherkillen, ja bara nästan lyckas träffa mig, men pantherkillen är ivägen. Du märker att jag märker…

Den där luvan klär dig, men i smyg klär jag av dig, å märker din sårbarhet där under … skör …
Jag vet att mer kommer ske innan natten gör sitt intåg.

Hornen växer sig mer och mer, starkare o större hos en tjurskalle.
Älskar bara dig IMP men visst finns det utrymme för annat å andra utanför lådan att stångas mot ;)




Övriga genrer (Drama/Dialog) av danne //
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-15 13:17



Bookmark and Share


  bumerang

Spänning i texten.
Rakt igenom.
2018-11-16

    ej medlem längre
Wow, så många fina metaforer.. men anar ett skådespel här!
2018-11-15
  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //