Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
från Landvetter till Kallax, inför någon jul under sent 80-tal, med lite närmare sammanhang än blott själva "butiken"


Barndoms Butik # 14 : Flygvagnen

 

 

lyfter vingar

startfälts julskrud

säkert sätet

bläddrar utbud

 

flygvärdinnor

rullar vagnen

snyggt och tryggt längs

trånga gången

 

ovan molnen

syns ej staden

vill ha Always

lyxchokladen

 

först får äta

snällt upp jordnöt

om det kraschar

blev vår nöd blöt

 

hinner läsa

halvt kapitel

om kaptén på

annan karta

 

mellanlandar

snart i Arland-

alla fäller

borden upp klart

 

genom hallen

tid för påtår

blinkar tidning

mot gate eight går

 

nordsvensk långkö

i kabinen

längtar kramsnö

rimfrost skiner

 

inför nästa

hörselgång-lock

clementin må

tuggas, gäspar

 

världens minsta

läskburk räcker

ändlöst innan

skräpplock sträcker

 

flygvärdinnan

mellan vagnar

glatt och lugnt längs

trånggång springer

 

lila spotlights

fyller fältet

slocknar skylten

uppknäpps bältet

 

lycklig mage

lämnar stolsrad

väntar väskor

andas kallgrad

 

hämtar tomten

oss med kärran

känns som varm lax

hem fast fjärran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-16 10:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Läste som automatiskt 'ej syns staden' trots att det står... En följd av skadan med att leva antar jag, ja och arbete förstås
2018-11-18

  Nanna X
Rädd att flyga? Knappast i detta trygga sällskap av påtårsföräldrar, gottevagnsvärdinnor, kaptener och tomtar... Bästa rimmen: julskrud/utbud och jordnöt/nöd blöt.
2018-11-16

  Stefan Albrektsson
Gott hur du ibland bryter rimflätan med nästanrim och ibland bryter helt med rimmandet - det ger gott driv i texten, jag liksom tvingas vara vaken hela flygturen!
Tänka sig: bli hämtad av tomten som en lyxig lax!
2018-11-16
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP