Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att förklara verkligheten, som jag ser den i ett alternativt universum, mitt eget. Texten är inte mycket att skratta åt. Verklighetens människor, lever ibland ett ytterst surrealistiskt liv. Påminner om en sorts riksdag.


Dagens förklarade ord 2018 11 17




Kontrabas
-
En sorts bostad, som ibland kan vara ett tält,
vilket svär sig lätt emot vanliga hus.
Där förekommer visserligen viss nödproviant
som exempelvis choklad i olika former, bara
att det kallas något annat än just nödproviant.

Ett eget som rike bör ha egna regler
(mina egna exempelvis) och upplevelser där
har inte mycket med musik att göra,
även om musiker sägs ha sjungit där stundom.

'Help' är en sång som hörs ibland sjungas i en
engelsktalande vildmark. Även här har hörts
ett och annat skri(v) från vildmarken, parken,
balkongen eller lågmälta protester vid köksbordet.

En annan förklaring lyder att det har som med
sydamerikanska länder att göra, där revolution
är något de ägnat sig åt som en sorts heltidssyssla,
trots att även andra fritidsintressen förekommer.

Där har de ju även en tradition av att 'låta ut',
när det kommer till 'klagovisan',
som hörs även i större byar eller städer på en del platser.

('Help' är en låt med och av The Beatles.
Liksom för övrigt 'Revolution' och 'Revolution 9'...)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-17 07:25



Bookmark and Share


  danne //
rosor i krig fyraklöver om en nejlika röd där maskrosbarn i blåklintslakan tonar ner vitsippans blå-sippanövergång till det mer opium som folk vill åt , nja den duga ändå
mitt kära lodjur en bugning åter jag gör
er danne
2018-11-17

  Nanna X
Nummer 9 kan också vara ett könummer.
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP