Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Feghet VS Mod


Kom till oss ”Mod”!

Kom till oss ”Mod”!

Det är så anmärkningsvärt svårt att göra det som vi vill, och så oerhört enkelt att gör det som vi inte vill.

Får jag dig att fälla tårar?

Är det något som jag behöver bli befriad ifrån?

Är jag så modig att jag vågar vara osäker och sårbar?

Visar jag dig den jag är?

Du borde vara det finaste jag har.

Är jag något som jag inte är? Så att du inte förstår vem jag är.

Är det därför det blir så komplicerat?

Ger våra möten med varandra något annat än smärta?

Är jag feg? eller är det du som är feg?
Är det den delen av hjärnan som förmedlar budskapet att vi är rädda och fega som tagit över?
Vi fryser fast då arrogans - förtvivlan - hat - cynism tar över, och vi är oförmögna att känna eller ta itu med våran egen sorg och rädsla, maktlösa inför fegheten blir ilskna och elaka mot varandra.

Kom till oss ”Mod”!




Fri vers av Janne Pettersson MSP: Prod.
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-16 22:33



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Frid vare med var och en i en sådan situation ... Bra att tala högt om ,men ack så svårt...
2018-12-09

  Öknens Ros VIP
Det krävs mod att göra det rätta. Att komma över den egna rädslan m m är en kamp som är bland det svåraste man kan göra.
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Janne Pettersson MSP: Prod.
Janne Pettersson MSP: Prod.