Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Litterära brottstycken"av Sten Wiking


ROMANTIKENS PROFETER

Såväl inom den franska,engelska
som den tyska romantikens litte-
rära förgrundsgestalter,
är den om vem som är den egent-
liga pionjären av romantikens
litterära födelse alltjämt flyktig
på respektive lands litterära par-
nasser.

I Tyskland lär meningsskiljaktig-
heterna vara som värst där Georg
Philipp Friedrich Leopold von
Hardenberg "Novalis" 1772-1801
jämte Friedrich Schiller 1759-1805
Goethe 1749-1832 Hölderin 1770-
1843 mfl av olika litteraturvetare
utnämts.

1700-1800-talet var tydligt en blom-
stringstid för den romantiska litte-
raturens trädgårdar.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 309 gånger
Publicerad 2018-11-17 03:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP