Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bister sanning

Dimma över förorten
själarna slumrar
nattens goda sömn
och stunden står naken
någon på parkeringen
ett skott, ett skrik
livet som slocknade
är aldrig mera vaken

Några som springer
snabbt bortåt vägen
polisen äntrar scenen
och bilar som tjuter
flämtande andetag
samvete utan närvaro
bort för att glömma
till gänget som ansluter

Samling på kullen
här ska firas segern
och bilarna som brann
det var visst i går
skratten över nejden
så skönt att lyckas
ännu en mörkhyad
har lämnat sitt spår

Dimma över förorten
morgonen stiger
allt ska bli som vanligt
människor är trötta
dagarna passerar
snart händer det igen
kväll går till handling
klichéerna är nötta

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 338 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-18 09:58



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Verkligheten kommer närmare och närmare...
2018-11-21

  Eva Helene VIP
Bra!
Starkt av mammorna som demonstrerade i helgen mot det dödliga våldet och skjutningarna. Kanske finns det ett litet hopp i allt det mörka.
2018-11-19

  Lars Hedlin
JA våld föder bara våld OSV! Men vem ska ta första steget?
2018-11-19

    ej medlem längre
Det går att få ordning på, dvs det behöver inte vara en bister sanning. Frågan är bara om alla förstår orsakerna, sammanhangen och är beredda att samverka till goda lösningar?
2018-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Sätt in armén mot svinen.
Slödder SLÅR man ned.
Vi andra är trötta på daltande batikhäxor och socialkärringar.

2018-11-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Det sägs det finns
så mycket vapen
i omlopp, polisen
vet vilka som bär
vapen, varför inte
kolla läget där...
Teknik de ju har...
På vad är det
som de spar...
2018-11-18

    ej medlem längre
När myndigheterna blundar för det som händer, likaså media, så finns inga hinder längre. Allt är numera tillåtet, mörda, våldta och bränna. Man undrar hur mycket som ska hända innan folk får nog.
2018-11-18

  Feliaxel VIP
Den bistra verkligheten tyvärr
2018-11-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO