Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Etikett

TW: familj

Jag har inte gått en etikettskurs
så jag är inte säker på fras och kroppsspråk vid möten

Jag har inte manuset som ger repliker
att säga till min före detta svågers mamma

Jag vet inte vad jag ska säga, när det jag egentligen vill säga inte fungerar. Jag vet inte vad jag ska fråga när de frågor jag vill ställa ej passar för offentligheten

"Hur mår du?" Varför förstörde din son min systers liv? "Hur mår familjen?" Hur har du mage att se oss som vänner? "Vad gör du nu?" Varför använder du mitt dödnamn om du läst min blogg?

Du tycker det är tråkigt
tråkigt att vår kontakt ej existerar
Varför skulle vi ha kontakt
och varför beklagar du dig
över att min syster brutit kontakten
efter skilsmässa och utpressning?

Vad säger en? Jag har aldrig varit bra på familj, det var aldrig vår grej
Jag minns alkohol, slag och ignorans
vi var redan trasiga
när din son förstörde min systers liv

Men jag försökte
försökte vara trevlig
utan att fråga
hur du vet mer än mig
om mina föräldrars flytt

Du ser, jag har ingen koll
kontakten är bruten, bara statiskt brus
en pipande ton i en tom lur
smärtsamma skrik över avgrunden

Vad är etiketten.
frågar jag mig
och vad är poängen med familj
och varför känner jag inget
om en sång till en far
på Fars dag?




Fri vers (Fri form) av Patrik Orion Sten
Läst 190 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-17 13:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Orion Sten
Patrik Orion Sten