Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är Jorden rund?

De säger jorden är rund, och
jag vet inte om man kan lita på satteliter.

Om jag börjar gå mot dig broder min,
kommer vatten som delar våra kontinenter att skiljas åt
så vi kan mötas och se varandra i ögonen?

Jag tyngd av fetma och skam
och du, vem är du?

Är du en av de hungriga bröder,
eller en av dem vars händer är täckta av blod?
Drömmer du om maten eller om friheten?
Har du gömt rädsla i djupaste brun
eller har lidandet gett dig frid?

Du tyngd av din hudfärg och förakt
och ja, vem är jag?

Om jag börjar gå mot dig broder min,
kommer himlen som täcker våra kontinenter
och väntar tålmodigt
rasa ner på oss och dränka oss i ljus

så vi kan se varandra.


De säger jorden är rund,
men det är de som kontollerar satteliter.





Fri vers av Dobrica Vukovic VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-17 16:14



Bookmark and Share


  ULJO
En av nedanstående kommentarer är så fruktansvärt korkad. Den är inte en värt att lägga energi på att kommentera.
2018-11-18

  Larz Gustafsson VIP
Den blev inte alls misslyckad.
Det var människan som misslyckades.
Din logik haltar avsevärt.
Var du där när Gud lade jordens grund?

2018-11-17

  ULJO
En utopi att någon utomstående än fysiska krafter har skapat jorden. Den föddes vid universums bildande. Annars borde väl fler jordar har skapats eftersom vår jord blev ett totalt misslyckande.
2018-11-17

  Larz Gustafsson VIP
I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.
Ni vet, Gud. Han som ni hatar.
2018-11-17

  alicja lappalainen VIP
vem och vad ..det är en mänsklig orsak- verkan logik .Från ett högre perspektiv är frågan och svaret felaktiga
2018-11-17

  Larz Gustafsson VIP
En explosion kan inte uppkomma av sig själv.
Vem iscensatte den?
2018-11-17

  ULJO
Jorden har skapats genom en explosion i universum för miljontals år sedan. Den ansågs en gång vara platt.
2018-11-17

  Larz Gustafsson VIP
Det viktigaste är inte om jorden är rund eller platt.
Det viktigaste är vem som skapat den.
2018-11-17
  > Nästa text
< Föregående

Dobrica Vukovic
Dobrica Vukovic VIP